Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.

Princip maskového laseru

První představení maskového laseru bylo začátkem 70. let s velikostí značící plochy 25x28 mm. Paprsek laseru osvětluje kovovou masku, na které je požadovaný kód nebo obrázek, který se má značit na předmět.

Přes kovovou masku prochází paprsky, které jdou na optiku, která zaostřuje na produkt. Paprsky, které neprojdou maskou, zaniknou, přemění se na teplo. Velikost obrázku značeného na produkt lze měnit polohou, vzdáleností od optiky.

laser 12 1

Většinou se používá CO2 laser typu TEA - Transversely Excited, Atmospheric pressure,tento typ laseru má velmi vysokou špičku výkonu, typicky 2 – 12 MW a velmi krátký puls, typicky asi 3 - 6 μm. Zásadní jsou tyto dvě vlastnosti laseru plus fakt, že celý nápis je aplikován najednou a tedy velmi rychle. Tento laser je unikátní pro značení za pohybu, při velmi vysoké rychlosti značení a to až do 500 m/min (vektorový laser má možnost tisku standardně okolo 300 m/min, speciální až do 450 m/min). Použití laseru je typické pro lahvárenský průmysl a pivovary. Tyto lasery produkují značení typicky do 30 produktů za sekundu. Pokud je velmi málo značení, okolo 3 až 5 znaků, pak lze produkovat až do 100 produktů za sekundu.
Protože kód je vyřezán do kovové masky, je jeho formát neměnný a je možné jej změnit pouze výměnou masky. Pokud je potřeba měnit kód, pak se často používá rotující kotouč, který obsahuje více masek a pomocí elektroniky je nastavena požadovaná maska. Je tak možné mít relativně proměnný kód. Nevýhodou je pomalá změna kódu a také velmi drahý systém masek.
Ve všeobecnosti je systém velmi veliký, vyžaduje externí chlazení a externí dodávku plynu. Celkově je systém často fixovaný ke konkrétní lince a není přenosný.

TOHLE NENÍ SOLARIS LASER SYSTÉM. Solaris Laser používá vektorový vychylovací systém.  

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Používáním webu s jejich užíváním souhlasíte. Přijmout